Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Web Bakanlik Aciklamalari

WEB Bakanlık Açıklamaları

Ziyarete İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, 14 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye'yi ziyaret etti.

Görüşme Ayrıntıları

Hüseyin'in ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve ortak çıkar konuları ele alındı.

Vize İşlemleri Hakkında Açıklama

Dışişleri Bakanlığı ayrıca, Türkiye'de temsilciliği bulunmayan ülkelerin vize işlemlerine ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre, bu ülkelerin vatandaşları için vize başvurusu işlemleri yetkili Türk misyonları üzerinden yapılacak.

Work And Holiday Vizesi Duyurusu

Dışişleri Bakanlığı, Avustralya ile Türkiye arasında uygulanan Work and Holiday vizesine başvuru hakkına ilişkin bir duyuru yayınladı. Duyuruya göre, 2024-2025 dönemi için başvurular 8 Ağustos 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak.

İddialara İlişkin Açıklama

Bazı yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve Türk dış politikasının temel ilkelerine aykırı olduğu belirtildi.


Komentar